19 jan. 2010

Helmysko gubbe

När jag var ute med hunden nyss så gick jag förbi en helmysko gubbe på vägen hem. Efter att jag och hunden hade passerat honom så började han gnälla över att jag tydligen inte får rasta hunden framför andras uppfarter.

Jaha, hur ska man annars rasta  hunden inne i samhället hade han tänkt? Det vore en sak att inte låta hunden pissa på hans uppfart när vi går förbi, men alla andras??? När har han skaffat sig rätt att prata för alla andra som har egna hus i samhället?

Sedan sa han att jag skulle rasta hunden på min egen gård, men enklare sagt än gjort faktiskt då jag inte har en egen gård. Jag bor i lägenhet, ska jag tillägga. Surgubben får gärna komma förbi och visa hur jag ska göra med hunden då.

Som sagt, en riktigt helmysko gubbe som tydligen är en hundhatare också.

3 kommentarer:

 1. Svar: Jo, precis vad jag tycker.

  Självklart ska jakthundar få vara lösa när man utövar den sort "sport". Dock skulle jag aldrig släppa lös min hund om jag visste att det pågår t ex älgjakt. Man får helt enkelt hålla koll på vad som föregår i skogen.

  SvaraRadera
 2. Svar: Jag gillar att du tänker på samma sätt som jag. Fler sådana hundägare (som förstår att en hund ska vara en hund) behövs!

  SvaraRadera
 3. Svar: Det finns tyvärr mycket orättvisa påståenden när det gäller hundköp. Jag förstår inte riktigt varför då jag håller med om det du skrev.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...