19 dec. 2010

Använd hjälm, för guds skull!!!!!

Vad jag blir less ibland! Det är väl en självklarhet att ha hjälm på sig när man rider? Trots det så verkar det som om en del personer, inga nämnda, verkar få för sig att de minsann aldrig kommer att trilla av under ett ridpass. Så de struntar glatt i att ha hjälm!!!!

Allvarligt talat, hästar är flyktdjur och kan bli skrämda av i princip vad som helst som vi människor inte tycker är skrämmande. Så även om man har världens lugnaste häst som “aldrig” blir skrämd så kommer förmodligen den dagen då den blir det.

Vid det tillfället kan det vara avgörande om du har hjälm på skallen eller inte. Väljer du att få en eventuell hjärnskada resten av livet eller få en hjärnskakning i värsta fall? Svaret är, eller ska vara, självklart. Jag väljer att hellre att få en hjärnskakning, för den läker bort med tiden.

Sedan finns de som tycker att det blir fula bilder om man har hjälm på sig. Dags att vakna upp lite? Om man nu har en ful hjälm, då kanske man ska ta och skaffa sig en snyggare hjälm? För det finns inga som helst anledningar att inte ha hjälm på sig när man rider. Oavsett häst och situation! För nog är väl ditt huvud viktigare än några “snygga” foton?

Jag kan ju ta mig själv som exempel. När jag hade min svåraste ridolycka, som jag har skrivit om här i bloggen, så fick jag en rejäl hjärnskakning som följd. Om jag inte hade haft hjälm så hade jag nog med stor sannolikhet fått en hjärnskada.

Allra sist vil jag bara rekommendera att använda säkerhetsväst åtminstone i hoppningen. Jag vet hur det känns att fara i sargen eller rakt på en bom när hästen har tvärvägrat och det är inget jag vill rekommendera till någon.

5 kommentarer:

 1. Tack så jättemycket!
  Bra inlägg
  http://hastoridverksamhet.blogg.se/2010/december/ang-hjalmkravet.html

  SvaraRadera
 2. Önskar dig all lycka till med det!
  Var någonstans ligger du till med körkort just nu?
  Övningskör? Teori klar? Halkbana? :)

  SvaraRadera
 3. Var gärna med och tävla om att bli veckans blogg, nu :D

  SvaraRadera
 4. Hej!
  Jag har precis lagt upp en tävling där du kan vinna inbjudan till Bloggsvar.

  Har du redan bloggsvar - tipsa gärna en vän

  Lycka till & ha en trevlig kväll!

  SvaraRadera
 5. Sv; Vadå oturligt nog ;) Ska bli härligt att det blir över så att man slipper se skidor på vilken kanal man än zappar på :p

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...