11 feb. 2010

Mer busstider åt folket!

Nu så har jag sovmorgon till kvart över tio. Det är riktigt trist att sitta i skolan i över två timmar när man kunde ha sovit istället, allt för att det inte går någon buss mellan 07.00 och 10.00. Det tar ju 35 min att fara mellan Jokkmokk och Porjus.

Nog har de som bor i Vuollerim bättre med busstider mellan Jokkmokk och Vuollerim, de har tre, fyra bussar till Jokkmokk bara på förmiddagen. Vad jag har fattat så vill inte kommunen inte lägga in mer busslinjer mellan Porjus och Jokkmokk bara för att det är för lite folk som åker buss, men det kanske åker mer folk än med de busstiderna vi har idag?

Dessutom kan man ju inte veta säkert att det inte kommer att åka mer folk förrän man har testat att det stämmer. Så mitt förslag är att införa mer busstider, antingen mellan Jmk och Porjus eller mellan Jmk och Porjus.

Om man dessutom har mer busstider att välja mellan så kanske man åker buss istället för att bilen mellan orterna, vilket betyder mindre avgaser ut i naturen och man slipper se bilar där det bara en person i, nämligen föraren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...